×

Å ha tilgang til en spansk advokat ved kjøp av eiendom i Spania er helt avgjørende…

skålvekt

Kjøp av fast eiendom og transaksjoner dette innebærer kan være skremmende og forvirrende med mindre du er rustet til å håndtere de endeløse detaljene og kompliserte juridiske dokumentene det involverer på egenhånd. Å forstå eiendomsinvesteringenes verden ved å bryte opp feltet inn i mindre, mer håndterbare deler er en svært nyttig kunnskap. Det er nemlig stor forskjell på å kjøpe forretningseiendom og boligeiendom i Spania. Lovverket er forskjellig, og da blir det lett for en ukyndig å gå seg helt vill. Med de konsekvensene det kan få.

Kommersiell eiendomsmegling: kjøp eller salg av eiendom som skal brukes eller leies ut til andre med det formål å drive forretning og tjene penger.

Kjøp av boligeiendommer: kjøp eller salg av en eiendom som vil fungere som ditt hjem.

Dette er viktig å få med seg. Hver type fast eiendomstransaksjon medfører et unikt sett med juridiske problemer og risiko. Det er nettopp derfor det er viktig å leie inn en advokat som kjenner godt til eiendomsomsetning i Spania.

Her er noen av grunnene til at det er viktig å samarbeide med eiendomsadvokater ved kjøp av boligeiendom i Spania.

Årsak # 1: Eiendomsadvokater sikrer at du er godt opplyst før du tar beslutninger 

Lov om kjøp av fast eiendom er kjent som et spesielt komplisert rettsområde på grunn av den svimlende mengden detaljer det involverer. Detaljene er kjempeviktige når det er snakk om å overdra en eiendom som en gang i framtiden skal bli ditt nye hjem. Å kjøpe et hjem er den mest betydningsfulle investeringen de fleste mennesker noensinne vil gjør i sine liv. Derfor er ekstremt viktig at du kan ta informerte beslutninger.

Advokaten din vil bruke masse tid på å lese igjennom hvert lovlig dokument som er involvert i avtalen du skal gjøre. Deretter setter han seg sammen med deg for å forklare hver detalj for deg slik at du blir helt klar over hva som skal skje. Han vil også gi deg råd som hjelper deg å gjøre de riktige valgene før avtalen til slutt inngås.

Årsak #2: Advokater kan finne problemer du aldri har muligheten til å oppdage

Eiendomslovgivningen er kjent for sin kompleksitet. Det enorme volumet av viktige detaljer i en kjøpekontrakt for fast eiendom er helt overveldende. Uten en advokat ved din side har du ingen mulighet om å kunne navigere gjennom en avtale som dette uten å snuble. Du trenger en advokat for å granske dokumenter på vegne av deg, og avdekke problemstillinger du verken kan se eller oppdage på egenhånd fordi du ikke aner hva du skal lete etter eller spørre om.

Hva slags problemer kan en profesjonell advokat finne og løse for deg?

  • Problemer med skjøtet (eller eierdokumentasjonen) på eiendommen din: Skjøtet er et dokument som viser ditt eierskap og råderett over eiendommen. Hvis det er noen form for problem med skjøtet på eiendommen, kan eiendomsretten din til eiendommen plutselig bli sett på som tvilsom eller ugyldig.
  • Problemer med selve den fysiske eiendommen: Noen ganger har eiendommen egenskaper eller inneholder uventede problemer som kan ende opp med at du kanskje dropper handelen. Men du er sannsynligvis ikke rustet til å oppdage og identifisere disse problemene på egenhånd. Her kan advokaten være til uvurderlig hjelp.
  • Problemer med kjøpekontrakten. Det er lite sannsynlig at du vil være i stand til å lese og oppfatte kjøpekontrakten din riktig. Din advokat kan beskytte deg ved å sørge for at alle vilkårene i kontrakten er rettferdige.

Årsak #3: Advokaten gir deg trygghet

Vi gjentar: Kjøp av fast eiendom er den viktigste investeringen som du sannsynligvis vil gjøre i livet ditt. Det kommer til å bli stress. Gjennom hele prosessen må du forholde deg til og samhandle med agenter, inspektører, långivere og andre.Disse menneskene jobber ikke for deg. De er ikke der for å tjene dine interesser. Det er derfor forholdet du har med advokaten din som er viktig. Advokaten er betalt av deg og bryr seg om deg. Og bare om deg – ikke alle andre!

Kanskje det viktigste ved å leie inn en advokat blir at han vil gi deg trygghet, noe som er veldig verdifullt. I stedet for å få grå før tiden fordi du kanskje skal investere alle pengene du har spart gjennom livet kan du sove godt om natten og vite at advokaten din sørger for å holde ryggen din fri.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *