×

Besøk et marked på Solkysten

I hver by på Solkysten er en dag hver uke «markedsdag». Hvilken ukedag det er marked i «din by» kan variere. Det største markedet foregår i bydelen Los Boliches øst i Fuengirola. Her er det markedsdag hver tirsdag fra kl. 07.00 fram til siestaen starter rundt kl. 13.00. Ofte er det marked på søndager også, men på et annet sted.

På et slik marked kan du få kjøpt «alt mulig» som klær, grønnsaker, sportstutstyr, musikk, lærvarer, keramikk og mye, mye annet.

Selvfølgelig kan du prute. Det er en del av handleopplevelsen. Dermed er det også lett å bli lurt.

De fleste liker seg på marked. Undersøk når det er marked der du vil bo. Ta med deg lette klær og mye vann. Det kan bli fryktelig varmt mellom bodene.

God økonomi å bo eller feriere på Solkysten

Nesten alt er billigere i Spania enn i Norge. Bortsett fra å kjøre korte drosjeturer, elektrisitet og forhåndsbetalt mobilabonnement. Enkelte typer jeans kan stedvis være dyrere enn i Norge, og prisen på ost er nesten den samme i begge land.

Den spanske gjennomsnittsinntekten er ca. 48% av den norske, noe som helt klart har svært mye å si for kostnadene til livsopphold. Som nordmann, med norsk inntekt eller pensjon, vil du oppleve at du får mye mer igjen for pengene enn du er vant til hjemmefra.

Det er egentlig «en hyggelig problemstilling» som gjør at ferie- og sesongopphold kan spare deg for store utgifter til livsopphold. Det gjør det jo enda mer fordelaktig å vurdere å investere i feriehus eller leilighet på Solkysten.

Billigere å leve i Spania enn hjemme

Prisnivået for livsopphold i Spania er ellers betydelig lavere enn hjemme:

  • Frukt og grønnsaker er 60-70% rimeligere.
  • Dagligvarer koster i gjennomsnitt 40-70% mindre enn hva du er vant til hjemmefra
  • Alle typer alkohol har 70-85% lavere pris.
  • Biler er billigere å kjøpe og eie, selv om prisforskjellene på bensin ikke er så veldig store.
  • Klær, sports- og badeutstyr koster mellom 30-50% mindre.
  • Offentlig transport er under halvparten av norsk prisnivå.

Det er ofte lokale markeder på søndager

Søndager er en populær markedsdag. De er ofte på andre steder enn hovedmarkedet. I Fuengirola ligger hovedmarkedet oppe i byen i Los Boliches i vest mens søndagsmarkedet er helt øst i kvartalet innenfor strandpromenaden.

Søndagsmarkedet kan du bruke til å handle frisk frukt, kjøtt, fisk eller grønnsaker. Så kan du gjøre "storkuppene" på en vanlig markedsdag.

Du kan også finne badetøy, badeballer, T-skjorter og shorts på søndagsmarkedet. Solbadolje og annen solbeskyttelse er også billigere enn i de typiske strandbutikkene.