×

En historisk by

Granada, som ligger ved elven Darro nord vest i Andaluçia, er en av verdens mest spennende byer om du er interessert i historie, kunst eller arkitektur. Byen er hovedstad i provinsen Granada, og det bor over to hundre tusen mennesker der. Du kan kjøre bil dit, noe som tar 2-3 timer, avhengig av hvor på Solkysten du starter. Tog er tungvint og vanskelig med flere bytter underveis.

I Granada er det først og fremst palassene Alhambra og sommerpalasset Generalife som er de store attraksjonene. Alhambra ble bygger da maurerne styrte denne delen av Spania.

Generalife er en del av Alhambra.  Dit arrangeres det organiserte turer fra Solkysten. Prisene ligger på ca. 70€ – 75 € avhengig av hvor du reiser fra.

Vær oppmerksom på at du til Alhambra må kjøpe billetter i god tid, ellers kan det være vanskelig å komme inn. Dagens billetter blir fort utsolgt. Billetterkjøper du på internett via Ticketmaster. Ofte er det utsolgt flere dager i forveien, vær ute i god tid.

Granada er universitetsby og full av studenter. Derfor foregår det mye her: Teater, kinoer, utstillinger, festivaler og konserter. Her arrangeres «The International Music and Dance Festival», fylt av klassisk musikk, dans, ballett og flamenco. Spesielt i påskeuken skjer det mye i byen, med både festivaler og religiøse arrangementer i kirkene.

Selvfølgelig fins det mye gøy for barna også. Science Park Museum inneholder et interaktivt museum som tilbyr mer enn 200 opplevelser knyttet til biosfæren, persepsjon, oppfinnelser og vitenskapelige oppdagelser.

Gamlebyen i Granada er også verd et besøk. Start på Plaza Nuevo. Da har du Katedralen, Capilla Real, Palacio de la Madraza, Corral del Carbon og Casa de los Tiros rett i nærheten. Fra Plaza Nueva leder Cuesta de Gomérez opp til Alhambra og Generalife. Fra høyden hvor disse palassene ligger, kan du se rett over til Albaicín, den gamle arabiske bydelen, med mange spennende severdigheter. I Granada kan du spasere rundt og se i flere dager uten at det blir kjedelig