×

Byen er verd mye mer enn ett besøk…

 Sevilla ligger nord-vest i Andaluçia og er hovedstad i provinsen Sevilla. Her bor det 700.000 innbyggere. Byen ble grunnlagt 800 f.Kr. under navnet Ispal, senere endret til Sevilla Isbiliya. Romerne kalte byen Hispola, før muslimene invaderte området og gikk tilbake til Isibiyla. I dag er navnet Sevilla.

Andaluçia er mye mer

Andaluçia er ikke bare Solkysten og storbyene. Kjør gjerne en tur til Jerez de la Frontiera syd for Sevilla, til Ronda, rett nord for Marbella eller til Vélez-Malaga og Motril på østsiden av Malaga.

Reis gjerne på dagstur til Gibraltar: Gå på klippene, dra på grottetur, besøk de berømte apene og se det sydligste punktet der du i klarvær ser over til Marokko. Gå på oppdagelsesferd i Main Street og handle billig i alle de spennende butikkene i smågatene rundt. I Gibraltar er alt toll- og avgiftsfritt og alle snakker engelsk.

En spennende weekendtur

For å komme til Sevilla kan du enten kjøre A-381 ved å ta av E-15 ved Los Cortijilos mellom Gibraltar og Algeciras helt vest på Solkysten. Ved Jerez de la Frontera kommer du inn på E-5 som du kan følge helt til Sevilla.

Starter du lengre øst kan du kjøre via Malaga langs E-15 til Puerto de la Torre, AP-46 og følge Autovia de Malaga (A-45) fra Villaneuva de Cauche. Ved Los Llanos de Antequera møter du A-92 som du kan følge helt til Sevilla.

Du kan også ta toget fra Malaga. Ekspressen bruker rett under 2 timer.

Full av severdigheter

Den mest spennende delen av Sevilla ligger på østsiden av Rio Guadalquivir. Gå innom Barrio Santa Cruz, et område med smale smug og hvite småhus hvor du bør sette deg ned på en bar og få nylaget tapas. En av de største severdigheter i byen er Katedralen, som opprinnelig ble bygget som moské på 1100-tallet. Ifølge Unesco er den Europas største gotiske byggverk.

Alcazar var hjemmet til kalifen av Andalucia. Her kan du gå igjennom ulike tidsepoker i andalusisk historie og mot et lite inngangsgebyr få adgang til første etasje og hagen. Elever fra turistakademiet i Sevilla gjennomfører omvisninger hver morgen om du går inn gjennom Løveporten (Puerta del León).

Shopping og verdensutstilling

Sevilla er kjent for shopping og i Calle Sierpes nord for La Giralda, som er klokketårnet i katedralen, ligger merkevarebutikkene tett. En spasertur i gågata er en opplevelse.

Blir det for varmt har Sevilla flere parker du kan søke skygge i. Tyrefekting er den store attraksjonen blant spanjolene i byen. Real Maestranza Plaza de Toros er stedet å besøke for å oppleve det.

Sevilla har vært vertskap for verdensutstillingen to ganger. Første gang i 1929 og Expo 92 i 1992. Ta en tur innom Plaza de Espaňa, som ble bygget til utstillingen i 1929, og som fortsatt er en av de store attraksjonene i byen. I 1992 ble utstillingen hold på Isla de La Cartuja, midt i elva. I dag er det museer der.